Forum Klan SOBD Strona Główna Klan SOBD
Strona SOBD-u (Surrender Or Be Destroyed).
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Tunngle

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Klan SOBD Strona Główna -> Hamachi
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Neo
Zastępca Mistrza


Dołączył: 22 Sie 2007
Posty: 1723

PostWysłany: Czw Lut 16, 2012 9:19 pm    Temat postu: Tunngle Odpowiedz z cytatem

Program pozwalajacy grac online przez LAN'a.Kapitalna sprawa.Majac pirata jakiejkolwiek gry,wciaz jestesmy w stanie grac przez neta z innymi.Program jest bardzo prosty w obsludze.Sam sie konfiguruje a nam pozostaje do dolaczenia do pokoju gry w ktora chcemy grac (tunngle ma osobny pokoj na kazda gre) , odpalic sama gre i w LAN'ie beda widoczne wszystkie lobby zalozone przez graczy ktorzy zalozyli gre oraz sa w tym pokoju co my w tunnglu.

Przyklad jak to dziala:
http://www.youtube.com/watch?v=55wb6z6gjxE&list=LLzny1qiCaRbLPcOTP4jZXHw&feature=mh_lolz


Na KuC'u widzialem ze tez sie zorientowali ze ten program istnieje i rozwazaja czy nie emigrowac Razz
Tunngle niestety nie wspolpracuje z hamachi (hamachi "zabiera" oraz zmienia IP co wiaze sie z tym ze w tunnglu mamy jeden IP a na hamachi drugi przez co w sumie zaden nie jest nasz i nie mozna sie polaczyc)Ja mam juz tunngla zainstalowanego (dla innej gry) dlatego tez musialem usunac hamaka.
Na koniec chcialbym zaproponowac zmiane sposobu polaczania sie z hamachi na tunngle.To jak panowie,przerzucamy sie? Very Happy

_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 06 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Wto Gru 06, 2016 5:05 pm    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Chidori
Gość Klanu


Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 683

PostWysłany: Pią Lut 17, 2012 12:03 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tunngle owni. Używam go od bardzo dawna. Osobiście polecam (sam fakt 255 osób na kanale wiele znaczy)
_________________
"Ból przemija... chwa?a trwa wiecznie!..."

"Ka?da historia siedzi w nas... tworzysz j? TY! tworzy j? CZAS!"

"Ludzie na wojnie s? niczym, jeden cz?owiek jest wszystkim"
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Neo
Zastępca Mistrza


Dołączył: 22 Sie 2007
Posty: 1723

PostWysłany: Pią Lut 17, 2012 12:47 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na tych dwoch "oficjalnych" kanalach wykupionych na hamaku tez sie zmiesci duzo osob takze akurat ilosc tutaj az takim super argumentem nie jest
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Chidori
Gość Klanu


Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 683

PostWysłany: Pią Lut 17, 2012 2:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

- Widoczność serwera
- Nie trzeba płacić (premium dla slotów)
- Lepsza jakoś łączenia (bynajmniej w moim odczuciu w grach)
- Wszyscy na jednym kanale co daje " lanowy internet "

Aha co do kasowania hamacha. Ja jakoś nie musiałem. (może dlatego że korzystam z jedynej rozsądnej wersji hamachi jaką jest 1.01.5)
Wystarczy iż wyłączę go podczas używana Tunngle.

_________________
"Ból przemija... chwa?a trwa wiecznie!..."

"Ka?da historia siedzi w nas... tworzysz j? TY! tworzy j? CZAS!"

"Ludzie na wojnie s? niczym, jeden cz?owiek jest wszystkim"
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
fugiel
Mistrz Klanu


Dołączył: 13 Lip 2007
Posty: 2070
Skąd: Jasło/Kraków

PostWysłany: Pią Lut 17, 2012 11:15 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Neo, Chid może mieć racje. Nie wiem jaką masz wersje hamachi, ale od 2.0 w górę jest już totalnie "o dupę rozbić". Ja nawet teraz, mimo, że mam nowego kompa i windowsa 7, korzystam z wersji hamachi 1.0.1.5. Spróbuj może przerzucić się na inną wersje hamachi i może będzie można mieć obie te rzeczy na raz Wink Jeśli tak, to chętnie też zobaczę na to tunngle Razz
_________________
"Śmierć przychodzi po nas wszystkich!"

Administrator wszystko widzi, o wszystkim wie i wszystko osądza!

Pamiętajcie o tych rzeczach!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Neo
Zastępca Mistrza


Dołączył: 22 Sie 2007
Posty: 1723

PostWysłany: Pią Lut 17, 2012 12:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hamaka mialem najnowszego.Pobiore zatem starsza wersje i zobaczymy
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
=Crash=
Uczeń Mistrzów


Dołączył: 31 Sie 2011
Posty: 102

PostWysłany: Pią Lut 17, 2012 12:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miałem najnowszego hamachi i tunngle i problemów nie miałem, były to dwa osobne połączenia internetowe.
Jedynie co, to tunngle wariował z błędami, ale to było dawno, mój kumpel wtedy też miał ten sam problem a nawet nie miał hamachi zainstalowanego.
Największa zaletą tunngle jest to, że faktycznie tworzy prawdziwą wirtualną sieć LAN, hamachi robi taką prowizorkę, przez co wiele gier nie działa, a z innymi są problemu.
Z jeszcze innym kumplem grałem w splinter cella przez tunngle, przez hamachi nie dało rady, nawet gry nie było widać, a przez tunngle, mogłem się połączyć do każdej z 8 gier wtedy założonych, po od razu wyświetlała gra wszystko Very Happy

_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Kamsztor
Gość Honorowy Klanu


Dołączył: 11 Wrz 2007
Posty: 1945

PostWysłany: Pią Lut 17, 2012 12:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie mam nic przeciw temu tunngle, a nawet chętnie wypróbuję, do Jedi Academy chociażby Smile

Nie rozumiem, po co usuwać hamachi, skoro ip generowane jest tylko kiedy program jest włączony, a włączanie obu nie ma najmniejszego sensu.

Chidori napisał:

- Lepsza jakoś łączenia (bynajmniej w moim odczuciu w grach)


Bynajmniej =/= przynajmniej, że tak się przyczepię Razz

_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Chidori
Gość Klanu


Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 683

PostWysłany: Pią Lut 17, 2012 2:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kamsztor napisał:


Bynajmniej =/= przynajmniej, że tak się przyczepię Razz


Oj tam Oj tam Smile

A co do Tunngla. Kurde... co ja miałem tu napisać? Aaa... jednak nie pamiętam.

@EDIT

Pamiętam! Do Jedi Academy nie trzeba tunngla możesz grać na necie normalnie (wiem bo sam grałem dość długo )

_________________
"Ból przemija... chwa?a trwa wiecznie!..."

"Ka?da historia siedzi w nas... tworzysz j? TY! tworzy j? CZAS!"

"Ludzie na wojnie s? niczym, jeden cz?owiek jest wszystkim"
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
fugiel
Mistrz Klanu


Dołączył: 13 Lip 2007
Posty: 2070
Skąd: Jasło/Kraków

PostWysłany: Pią Lut 17, 2012 2:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak czy siak, Neo sporo zależy od Ciebie Smile Ja hamachi nie zostawię, niestety, zbyt do niego się przyzwyczaiłem jeśli chodzi o Tzara. Niemniej jednak oba te programy bardzo chętnie bym posiadał Wink

Pokombinuj jeszcze coś i pisz w tym temacie co i jak tam Wink

_________________
"Śmierć przychodzi po nas wszystkich!"

Administrator wszystko widzi, o wszystkim wie i wszystko osądza!

Pamiętajcie o tych rzeczach!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Neo
Zastępca Mistrza


Dołączył: 22 Sie 2007
Posty: 1723

PostWysłany: Pią Lut 17, 2012 7:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kamsztor napisał:
Nie rozumiem, po co usuwać hamachi, skoro ip generowane jest tylko kiedy program jest włączony, a włączanie obu nie ma najmniejszego sensu.


IP nie jest generowane za kazdym razem jak odpalasz.Tworzy sie tylko raz,gdy odpalasz po raz pierwszy program a pozniej on zostaje.Mozesz sprawdzic chodzby w taki sposob ze jak wejdziesz w ustawienia sieci to tam bedziesz mial sieci lokalne hamachi i tunngle(2 osobne) i kazdy ma swoje IP.Fakt,aktywuje sie gdy jest wlaczone ale jednak zostaje jak wylaczysz.Hamachi tworzy jedno IP a tunngle drugie i one koliduja ze soba.Tunngle dzialal po wylaczeniu hamaka ale nie widzialem zadnych gier.Na dodatek wszyscy w necie pisza aby hamaka usunac jak sie uzywa tunngla bo wylaczenie go nie pomaga

_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Kamsztor
Gość Honorowy Klanu


Dołączył: 11 Wrz 2007
Posty: 1945

PostWysłany: Pią Lut 17, 2012 9:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W takim razie zwracam honor. Ja jednak mam hamachi 1.0.3.0, mam nadzieję że nie będzie problemu.

Chidori napisał:

Pamiętam! Do Jedi Academy nie trzeba tunngla możesz grać na necie normalnie (wiem bo sam grałem dość długo )


Rzecz w tym, że mi by się on przydał do grania na lanie Wink Nigdy mi się jeszcze nie udało w ten sposób połączyć, nawet gry nie wykrywało. Po necie śmiga bez problemów Wink

_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
fugiel
Mistrz Klanu


Dołączył: 13 Lip 2007
Posty: 2070
Skąd: Jasło/Kraków

PostWysłany: Sro Lut 22, 2012 12:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Neo i jak tam z tunngle Razz? Nadal chcesz na niego przejść Razz? I czy można u Ciebie mieć jeden i drugi program? Smile
_________________
"Śmierć przychodzi po nas wszystkich!"

Administrator wszystko widzi, o wszystkim wie i wszystko osądza!

Pamiętajcie o tych rzeczach!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Sylwia



Dołączył: 06 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Wto Gru 06, 2016 5:05 pm    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Neo
Zastępca Mistrza


Dołączył: 22 Sie 2007
Posty: 1723

PostWysłany: Sro Lut 22, 2012 9:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zainstalowalem go na drugim kompie.Mam pewne problemy ale narazie nie ma potrzeby przechodzic jeszcze na tunngla
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Klan SOBD Strona Główna -> Hamachi Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Szybka odpowiedź
Użytkownik:
Wynik działania: 4+5 =


 
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group